Bonbons in luxe verpakking

Uitvoeringen:
11 maart 2016 De Schutse te Leek
19 maart 2016 Postwagen te Tolbert

Zowel op 11 maart als op 19 maart bracht Rederijkerskamer Ons Genoegen uit Leek het blijspel “Bonbons in luxeverpakking“ op de planken. Een toneelstuk vol actie, absurde situaties en een snufje ondeugd.

Het stuk draaide om een huisvader die een verrassing had voor zijn vrouw; een mooie damesmodezaak. Maar geef je nu iemand een luxe doos bonbons om iets goed te maken? Zomaar, voor de leuk? Als attentie om wat extra aandacht te geven? Maar wat als ieder gebaar steeds verkeerd begrepen wordt. Hoe verklaar je dan de bedoeling achter zo'n presentje?

Naast gedoe rondom een luxe doos bonbons genoot het publiek van een bijna gelukkig echtpaar. Een zakenrelatie. Een tuinman, die zich nooit ergens mee bemoeit. Een hulp in de huishouding, die dat weer wat te veel doet. En er sjeest nog een pittige tante rond, met haar wat eigenaardige neef. Het werd een avond vol misverstanden en hilarische scènes.

Klap op de vuurpijl was de zotte Frans, die in de pauze aangaf niet verder te willen spelen als zijn vakantiekiekjes niet werden vertoond. Een diavoorstelling volgde met niet allemaal even geslaagde dia's. Was dit nu echt of hoorde dit bij het spel?

De regie was in handen van Willeke van Kersen. De ruim 95 mensen aan publiek in de Schutse en de 120 mensen aan publiek in de Postwagen genoten zichtbaar van de uitvoering en waardeerde het spel.

Meer foto's: Foto's voorstelling "Bonbons in luxeverpakking“