Ik wil Mjoessof spreken

Op 4, 5 en 6 maart 2011 hield rederijkerskamer Ons Genoegen uit Leek haar jaarlijkse uitvoering in regiotheater De Oude Ulo. De kamer zette het blijspel “Ik wil Mjoessof spreken” van Valentin Katajef op de planken.

Mjoessof, een hoge Russische ambtenaar, rust elke zondag uit van zijn werk als directeur van het Gemeentelijke Bureau voor Bouwmaterialen in rusthuis De Zonnebloemen. De lagere ambtenaar Zaitsjef probeert hem net op die dag een bon voor vijftig kilo verf voor de nieuwe crèche te laten tekenen. Maar hij krijgt geen toegang tot het rusthuis. Hij is echter vindingrijk en geeft zich uit voor de man van een zojuist gehuldigde Russische tractorbestuurster, Klara Koltsjin.

Wat hij niet weet is dat deze vrouw juist op dat moment een afspraak heeft met haar kersverse echtgenoot, Kostja Kaloesjien, in De Zonnebloemen. Als dan blijkt dat Vera Karpofna, de eigenaresse van het rusthuis, maar hardnekkig blijft geloven dat Zaitsjef de man van Klara Koltsjin is, ziet u de problemen voor u opdoemen. En ten slotte is ook Mjoessof niet veilig in het rusthuis, want hij moet zich als minnaar van Zoja Doetkina verbergen voor een vertoornde echtgenoot. Kortom, ook zijn verblijf in De Zonnebloemen loopt bepaald niet op rolletjes.

Meer foto's: Foto's voorstelling "Ik wil Mjoessof spreken"