de reünie - 125 jaar Ons Genoegen

zaterdag 11 maart 2011 Gasterij 'Inkies' te Midwolde

In 2017 bestond de rederijkerskamer Ons Genoegen in Leek 125 jaar. De oprichters in 1892, de jongemannen Sikke Cazemier, Arend van Houten, Simon Aptroot, Lucas Hillebrands en Dirk Jansen zou dat zeker plezier doen als ze nog hadden geleefd.

De kamer vierde het jubileum met een reünie op zaterdag 11 maart om 16.00 uur in Gasterij Inkies te Midwolde. Alle leden, oud-leden en donateurs van de vereniging waren uitgenodigd hieraan deel te nemen.

De kamer had voor de genodigden een uitgebreid programma samengesteld. Zo werd via een beeldencarrousel een beeld gegeven van wat Ons Genoegen in 125 jaar heeft gedaan. Niet alleen waren beelden te zien van toneelstukken, cabaret, voordrachten en straattheater, maar ook van verkleedpartijen voor Sint Nicolaas en van een avond in de kleuterklas. Daarnaast werden de gasten getrakteerd op een kleurrijk cultureel programma met onder andere de korte klucht 'De kerseboom' van Lopez de Rueda, een door Abel ten Have zelf geschreven voordracht over de belevenissen van twee beertjes, een bijzonder gedicht voorgedragen door Ike Stubbe en een verhaal voorgedragen door Kelly Stroetinga die hiermee een belangrijke prijs in de wacht sleepte. De reünie wordt afgesloten met een diner.